fbpx

Sömnskolan del 3 – Värme

Sömnskolan, Sömnproblem, Sömntips, Sömnbrist, Sömn

Gör något åt dina sömnproblem! I dagens Sömnskola pratar vi om hur kroppstemperaturen påverkar sömnen. Visste du att kroppstemperaturen varierar under dagen? Vad har det med sömnen att göra?

Däggdjur har genom evolutionen utvecklat olika typer av överlevnadstekniker. En av dessa system är regleringen av energiförbrukning under dygnet. På dagen är energiförbrukningen hög för att vi ska orka utföra våra dagliga uppgifter, då är även vår kroppstemperatur som högst. På natten när vi sover sänker kroppen sin förbrukning av kalorier genom att sänka pulsen och gå ner i viloläge, på så sätt sänks vår kroppstemperatur.

Genom att ta en varm dusch eller dricka en varm dryck lurar du kroppen till att sänka sin kroppstemperatur, då den vill reglera det varma genom att kyla ner. På så sätt gör du det enklare att gå ner i viloläge och i sin tur enklare att sova.

Följ oss för fler tips! Dela detta med någon som har sömnproblem.

Följ oss på Instagram och Facebook.

Missa inte Del 1 och Del 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig en bättre upplevelse. Genom att använda hemsidan godkänner du villkoren i vår integritetspolicy.